Tag Archives: repair iphone kajang

Iphone anda selalu “PANAS” ?

repair iphone kl

  Apa punca utama laptop dan phone panas ? Menurut kajian, punca phone panas adalah kerana bateri lithium-ion yang pada kebiasaannya menyimpan 40 peratus cas dan mengeluarkan haba pada sekitar 40 darjah Celcius apabila digunakan. Ia boleh meningkat lebih tinggi lagi jika dibiarkan pada charger seharian seperti yang biasa dilakukan oleh pengguna laptop. Oleh itu, […]

Kedai Baiki Handphone Bangi Kajang Nilai Putrajaya

repair iphone nilai

Servis Repair Phone & Laptop: Saya pun ada tanya mereka apa lagi mereka boleh baiki selain LCD saya yang pecah seribu tu. Mereka kata boleh banyak benda termasuk lah motherboard henfon atau henfon kemasukan air. Tak boleh cas. Servis laptop berhabuk Servis format Laptop Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. […]

11 Tips Penjagaan Bateri Iphone

11 Tips Penjagaan Bateri iPhone Yang Ramai Orang Tidak Tahu.   Hari ini kami ingin share tips penjagaan bateri iphone dan semua jenis SMARTPHONE ! | Bateri mudah rosak terlalu biasa berlaku bagi pengguna telefon bimbit. Untuk pengetahuan anda, bateri secara normalnya hanya boleh bertahan maximum 2 tahun sahaja. Maknanya jika phone anda lebih 2 […]

iPhone masuk air apa yang perlu anda buat? Ini langkah mudah …

iPhone masuk air apa yang perlu anda buat? Ini langkah mudah …     Salah satu perasaan paling cuak adalah apabila iPhone kesayangan kita jatuh atau masuk air! Aduh, apa yang kena buat ni kalau iphone masuk air ? Nak hantar ke kedai, memang melayang lah duit untuk kos pembaikan tu. Macam mana cara mudah […]

Kedai Repair Phone & Laptop Bangi Terbaik !

repair iphone bangi kajang nilai

Kedai Repair iPhone Terbaik Bangi – Face to Face Service Anda mencari kedai untuk baiki iPhone secara Face to Face? Jom datang ke kedai Repair iPhone Bangi Kajang Nilai Putrajaya & KL di Sheikh Mobile  seksyen 8 Taman Seri Bangi berdekatan dengan Kajang Sungai Ramal.Kami berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri baikpulih/repair smartphone termasuk model […]

Repair Iphone Android Murah Bangi Kajang Putrajaya Nilai.

repair iphone murah kajang bangi

Repair Handphone  Bangi Kajang Nilai Putrajaya & KL Sepantas 20 Minit Ramai orang berfikir bahawa “Baik tukar phone baru dari Repair” . Tahukan anda dgn repair phone anda dapat jimat hampir 50-70 % dari harga asal phone tu. So anda dapat menjimatkan wang perbelanjaan anda dan anda juga tak perlu lah nak membazir duit beli […]

APA ITU GHOST TOUCH ?

GHOST TOUCH   Smartphone anda pernah membuka aplikasi sendiri tanpa kamu sentuh? Keadaan ini dinamakan ghost touch. Kalau tidak mengganggu pemakaian smartphone , fenomena ini mungkin tidak menjadi masalah. Akan tetapi pada keadaan terburuk, smartphone menjadi tidak berguna kerana kita tidak boleh gunakan phone dengan sempurna. Fenomena ghost touch ini sering berlaku kepada iphone model 6 dan 6 plus yang […]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial