Category Archives: Uncategorized

Iphone anda selalu “PANAS” ?

repair iphone kl

  Apa punca utama laptop dan phone panas ? Menurut kajian, punca phone panas adalah kerana bateri lithium-ion yang pada kebiasaannya menyimpan 40 peratus cas dan mengeluarkan haba pada sekitar 40 darjah Celcius apabila digunakan. Ia boleh meningkat lebih tinggi lagi jika dibiarkan pada charger seharian seperti yang biasa dilakukan oleh pengguna laptop. Oleh itu, […]

11 Tips Penjagaan Bateri Iphone

11 Tips Penjagaan Bateri iPhone Yang Ramai Orang Tidak Tahu.   Hari ini kami ingin share tips penjagaan bateri iphone dan semua jenis SMARTPHONE ! | Bateri mudah rosak terlalu biasa berlaku bagi pengguna telefon bimbit. Untuk pengetahuan anda, bateri secara normalnya hanya boleh bertahan maximum 2 tahun sahaja. Maknanya jika phone anda lebih 2 […]

iPhone masuk air apa yang perlu anda buat? Ini langkah mudah …

iPhone masuk air apa yang perlu anda buat? Ini langkah mudah …     Salah satu perasaan paling cuak adalah apabila iPhone kesayangan kita jatuh atau masuk air! Aduh, apa yang kena buat ni kalau iphone masuk air ? Nak hantar ke kedai, memang melayang lah duit untuk kos pembaikan tu. Macam mana cara mudah […]

APA BEZA REFURBISHED, ORIGINAL SECOND-HAND DAN NEW SET?!

BEZA REFURBISHED SECOND-HAND DAN NEW SET Jadi sebab ramai sangat sheikh tengok orang kita pakai iPhone refurbished sekarang so Sheikh nak cerita sikit apa itu refurbished dan beza iphone refurbished second-hand dan new set ? Iphone refurbished ni juga disebut sebagai recond atau nama penuhnya recondition. dari nama tu pun kita dah boleh tahu apa […]

IPHONE STORAGE PENUH? INI CARA UNTUK ATASINYA!!

Masalah tidak cukup ruang memori adalah perkara biasa kepada kebanyakan pemilik iPhone. Salah satu sebabnya adalah iPhone mempunyai kualiti kamera yang sangat baik jadi saiz gambar dan videonya juga lebih besar berbanding telefon lain. Namun sekiranya anda menyimpan data terlampau banyak, kebiasaannya prestasi iPhone akan terjejas dan tidak lancar. Tetapi itu tidak menjadi masalah bagi pengguna […]

7 Sebab Kenapa Anda Kena Pakai IOS ( Iphone )

Best Ke Guna iPhone? Secara jujurnya, setelah sekian lama saya menggunakan Smartfon yang disistemkan oleh OS android, saya merasakan ia jauh berbeza apabila saya menggunakan Smartfon dari syarikat Apple ini. Bezanya adalah iPhone lebih sempurna bagi saya berbanding dengan Smartfon Android yang lain. 1. Interface Yang Simple Seperti yang kita tahu, Apple ni mengamalkan sikap “KISS” (Keep […]

APA ITU GHOST TOUCH ?

GHOST TOUCH   Smartphone anda pernah membuka aplikasi sendiri tanpa kamu sentuh? Keadaan ini dinamakan ghost touch. Kalau tidak mengganggu pemakaian smartphone , fenomena ini mungkin tidak menjadi masalah. Akan tetapi pada keadaan terburuk, smartphone menjadi tidak berguna kerana kita tidak boleh gunakan phone dengan sempurna. Fenomena ghost touch ini sering berlaku kepada iphone model 6 dan 6 plus yang […]

USE EARPOD LIKE PRO

Those funky headphones that came with your iPhone—EarPods with Remote and Mic they’re called—only have 3 buttons but boy do they perform a surprising number of functions beyond volume control. And with built-in mic, your EarPods can make and receive phone calls and control media playback. Moreover, you can use them for recording voice memos, interacting with […]

TIPS MENGAMBIL GAMBAR MENGGUNAKAN IPHONE MACAM BOSS!

Dengan perkembangan telefon pintar yang semakin canggih, tidak mustahil ramai orang lebih gemar menangkap gambar menggunakan telefon pintar. Dari gambar ‘selfie’ atau pemandangan percutian, kita pasti mahu mengangkap gambar menggunakan teknik ala-ala profesional. Dalam kes ini, kami akan memfokuskan tentang iPhone yang memang terkenal dengan kualiti gambar yang cukup berkualiti. Kawalan ‘Shutter’ Tanpa Menyentuh Skrin […]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial